2018-01-21 637 浏览
新港城中心食嘢冇乜選擇,中午想清淡少少又入口濕濕地,唯有嚟咗靠得住。單點真係好貴,唔係好值呢個價,但有套餐選擇,加埋炒麵油菜之類,套餐價都OK。講返叫咗「心肝寶貝粥」,個名改到懶溫馨咁樣,聽到都令人毛管戙。仲以為係豬心加豬潤加帶子啦,見你改到個名咁型呀嘛,點知原來係冇豬心 ... 唓!餐牌細細個字寫住黃沙豬潤,結果呢?一啲都唔黃沙,仲要係薄切,好鬼孤寒,又煮得過咗龍咬落鞋鞋地。輪到碟炒麵,我明白佢用心良苦,用返最傳統最cheap嗰隻麵嚟炒,即係細細個去粥麵舖食,嗰啲好幼又乾嘅炒麵,感覺好懷舊囉!不過,值得一讚,同時係唯一今餐最好食嘅,就係隻糭,足料夠味好好食,所以食完先記得冇影相。留意番,間野成日拎住個米之蓮出嚟曬,其實只係灣仔總店咋,其他分店唔關事㗎!