2022-12-28 24 浏览
.你我他好多人都食過,平時出街落樓下甚至工作地方,真係行幾步就見到大大個 M字額既連鎖店。😏今日食好野當然唔會推介呢d🤭~ 今日推介呢間係土瓜灣既,而家連地鐵站都起好埋,唔洗再講唔方便去個頭食啦,店舖位於宋皇臺站行幾分鐘就到,都幾方便。👍👍店舖內就有兩至三張吧台可以供客人堂食,門面裝潢都幾美式,點解我知美式,因為佢地貼晒NBA球隊LOGO嘛,仲有兩個籃球,而店舖個LOGO做到有d似籃球咁,睇得出店主係籃球友來。🏀🏀⛹️‍♂️⛹️餐單上主要食物係漢堡,分別有牛🐂,羊🐐,雞🐔,仲有真係唔洗等間咩季節限定先食到~蝦堡呢度就有啦。🤗🤗我今日揀左食牛堡,呢度有分到可以單層雙層,仲有三層~~~,大口食細口食既人可以自行選擇,食漢堡就梗係加埋薯條,其實大家唔想加薯條既,可以加小食,佢地提供左有沙律,炸洋蔥圈,炸魷魚圈(呢個少見有喎) 等可以揀。先講食個牛堡啦,我叫左個單層,牛堡食落比我感覺真係食緊漢堡架~面包食落鬆軟唔係因為烘過而太過乾身同硬,牛肉真係好似手打出來既牛咁唔會又乾硬,有厚度之餘仲保留左肉汁,食落好夠口感之餘唔會覺得好油膩,加埋醬汁配搭,認真有水準同好食。大家可能會覺得漢堡包影出來可能比較大,
[漢堡包🍔].你我他好多人都食過,平時出街落樓下甚至工作地方,真係行幾步就見到大大個 M字額既連鎖店。😏

餐單上主要食物係漢堡,分別有牛🐂,羊🐐,雞🐔,仲有[彈牙蝦堡🍤]真係唔洗等間咩季節限定先食到~蝦堡呢度就有啦。🤗🤗

先講食個牛堡啦,我叫左個單層[安格斯牛堡+薯條],牛堡食落比我感覺真係食緊漢堡架~[唔係一般兩塊包加幾條菜再比塊乾過你塊面既牛係度就叫漢堡]

可惜呢間野真係比返咁大個包你,而個賣相出來唔會話個包醬流晒出來塊牛又飛埋一邊求求其PACK比你,好彩我叫個
單層牛堡,雙層以上真係要分開兩個包咁食先得。再來薯條,都算係唔錯,係比較粗身既薯條來。

今日食既漢堡整體個包真做得幾好,真係即叫即整,可能就係因為咁既堅持先有咁既味道,想去食既人就要留意一下😀😀

因為真係即做既關係,認真制作需時,如果外賣拎走既話,可以預先提早WHATSAPP ORDER,唔會怕有人秒秒鐘幾多上落浪費左時間。
其實今次只係食得牛堡,下次我會再去食其他食物,佢地除左有漢堡外仲有PIZZA,呢個都係我期待想食既野來。
下次再食先再分享其他啦,有人食過其他既都可以交流下比我下次再去食~~🤗

2022-12-21