2016-03-06 696 浏览
今日同女朋友出街,好难服侍既佢话要食韩国菜。系尖沙咀都唔知食咩好,行左几条街,抬头一望有一间,OPENRICE左无咩COMMENT,问准女朋友大人话OK,咁就入左去。平时好少食韩国菜,除左韩烧,今次算系第一次。食咩紧系女朋友话事先,佢成日都睇好耐餐牌,问呢个好唔好,果个又想试,所以次次都叫多左。一点完就上左前菜,我都唔记得有呢D,我女朋友最钟意呢D酸酸地既嘢,我就一试算了。第一个佢一早话想食,所以必点,炒牛肉粉丝。系几有咬感同入味,佢话好好食WO….同平时D广东粉丝唔同,粗好多,仲有少少甜味,好易入口。第二个𩠌系我叫既,因为好想试,红焖牛肋骨果然选择正确,好好味,D汁入到晒D肉到,肉好嫩,但又保留左筋部有D咬口,连D配菜都好好味,无点错第三个系我觉得食韩菜要食既人参鸡汤都好足料,我自己好钟意饮鸡汤,觉得唔错,差唔多我一个人饮晒第四个系佢点既香煎泡菜饼我个人觉得可以唔点,一来太多,二黎又好粉…….呢间餐厅都几好座,大部份嘢都几好食,如果有埋境就PREFECT!!!

前菜
第一个佢一早话想食,所以必点,炒牛肉粉丝
炒牛肉粉丝

第二个𩠌系我叫既,因为好想试,红焖牛肋骨
红焖牛肋骨

第三个系我觉得食韩菜要食既人参鸡汤
人参鸡汤
都好足料,我自己好钟意饮鸡汤,觉得唔错,差唔多我一个人饮晒

第四个系佢点既香煎泡菜饼
香煎泡菜饼
我个人觉得可以唔点,一来太多,二黎又好粉…….

2016-03-03
炒牛肉粉丝