2023-01-03
🍪【#深水埗】嗎哪膳工 Manna 💥非牟利燒味餐廳 出色柴香燒鵝+脆皮燒腩仔💥.🍪 睇完📺Alfred介紹決定嚟試下燒味飯!Manna係⛪基督教非牟利機構,以餐飲實現社會關心🫶🏻。叫咗叉燒燒鵝飯($53)同叉燒燒腩仔飯($48)。無味精老火湯賣晒,加+$5轉飲凍檸茶。~~~~~~~~~~~~~🍽️ 柴香脆皮燒鵝 (5/5) 覺得燒鵝先係招牌菜😍!燒鵝皮滿分💯,塊塊都香厚重油香🤤!肉質嫩滑,美中不足唔係好多肉🥹。.🍽 招牌脆皮燒腩仔 (4.5/5) 同一般🐷豬腩肉唔同,外表嚟講層皮唔會好燶😳,貼得舊肉好實;味道方面鹹香味適中,又冇咁肥膩😋。點芥末食好味❗.🍽 招牌掛蜜叉燒 (4/5) 一定要叫半肥瘦‼️竟然犯咗低級錯誤冇叫到😱😭。六塊叉燒色澤自然有油光,偏瘦肉嚟講其實算軟熟☺️,淨係得兩塊有少少鞋🫣。本身對叉燒期望最高,所以兩個人都叫咗叉燒🥺。👦🏻俾咗一半燒腩仔我食🥰。~~~~~~~~~~~~~🍪 總結嚟講燒味幾出色😆,推介燒鵝同燒腩仔👍🏻👍🏻👍🏻,叉燒要叫半肥瘦‼️另外餐廳開到20:30,見19:30開始收埋啲燒味😛。~~~~~~~~~~~~~味道 Taste:🍪🍪🍪🍪🍪/5環境 Ambie
💥非牟利燒味餐廳 出色柴香燒鵝+脆皮燒腩仔💥
~~~~~~~~~~~~~
🍽️ 柴香脆皮燒鵝 (5/5)
🍽 招牌脆皮燒腩仔 (4.5/5)
味道 Taste:🍪🍪🍪🍪🍪/5
環境 Ambience:🍪🍪🍪/5