2008-08-09
唔知聽過邊個講話喱間既拉麵同小食唔錯,而我同老公都未試過,所以決定去give it a try。 星期六,六點九去到,唔使等位,真開心! Good start! 我地兩個人叫左:青瓜蟹羔,串燒盛合 (自選6串),雜錦豬骨拉麵,同埋迷你雜錦豬骨拉麵。 ,連加一食左大約$25X。青瓜蟹羔($35):蟹羔好鮮味,最正係喱碟! 如果pat蟹羔大pat少少仲好!串燒盛合 ($7x):我地揀左:雞軟骨(完全冇味)、雞翼(勁冇味)、帶子(幾好,因為起碼有D味)、雞腎(冇味到癲)、番薯(有番薯的甜味,所以幾好)、豬肉(都唔錯,起碼豬肉有豬肉味)(果晚應該唔係只係我地兩個覺得D野冇味,我見到隔離檯個阿叔食左兩啖佢ordered既『推介小食 — 燒牛舌』,都忍唔住叫個待應姐姐D鹽俾佢~ 唔通佢地D鹽唔夠用,只夠黎煮湯底,其他食物就唔落?)雜錦豬骨拉麵 ($6x) & 迷你雜錦豬骨拉麵 ($48):兩碗麵等左好耐好耐,等到托晒頭至到;唔知係咪因為咁,我同熊貓都覺得我地兩碗麵好似唔多夠熱,唔熱既拉麵可以有幾好食? 勁減分!! 迷你版同原裝版內容應該一樣,只係份量少D。 有紫菜一片,芽菜,豬腩肉,半
兩碗麵等左好耐好耐,等到托晒頭至到;唔知係咪因為咁,我同熊貓都覺得我地兩碗麵好似唔多夠熱,唔熱既拉麵可以有幾好食? 勁減分!! 迷你版同原裝版內容應該一樣,只係份量少D。 有紫菜一片,芽菜,豬腩肉,半熟蛋半隻,叉燒,椰菜。 湯底唔錯,幾好! 半熟蛋超正,蛋白都係有部份半熟,好滑! 但個拉麵就非常一般,唔彈牙,好麻麻!
服務:一般。 叫佢地加茶,竟然應左我但行左去就完全忘記左! 一杯茶,結果要叫左三次,等左成 10mins 至到!
In conclusion, D野唔算難食,但真係冇好食,又唔係平到死,好彩今次唔使排隊,如果唔係又要『刀仔插大脾』! 不過,我諗『一間拉麵唔得既拉麵舖』我地都應該唔會再黎。