2012-12-12
同樣買了2人groupon,同樣訂了多次都說起碼9時才有枱。今次早多幾日,終於訂到8點半啦!過左rush hour,可以2個人霸囇張4人枱,正!隔離要搭枱呢!裝飾幾靚同乾淨,坐得唔迫,OK啦。講番食:1 叉燒酥:熱熱地幾好未,每人一個夠皮了,有D滯。2 細雲呑麵:同老舖份量、味道都差唔多,麺爽爽地,雲吞細粒好味。3 乾炒牛河:嘩!超大碟!老舖都無咁大碟!有幾多芽菜同䓤,但牛肉比較少,一貫好味,但食完成晚口渴。4 叉燒腸:腸粉滑,叉燒唔多,豉油夠甜,都幾好食。5 糖水:老薑蕃薯,蕃薯都煲到溶囇,幾夠薑味。老公係肥佬,我地2個都好勉強先食得囇。難怪有D朋友weekend帶埋阿媽去食tea,絕對夠3個人食。雖然groupon的確寫明2人餐只供2人享用,但帶多1個人要多收80大元,的確有點那個。其實tasting menu份量可以減少一D。 服務係訂枱時差D,食個陣基本上唔錯,會主動斟水同叫你小心D食物熱。 起身想走個陣,忽然有個阿叔板住塊面問我係咪團購同埋左單未,我話乜團購都要埋單咩?阿叔話要收6蚊,無解釋係乜嘢費。我估係茶錢掛,其實杯茶同水無分別。我豪比佢10蚊,阿叔粒聲唔出拿住張銀紙走去
講番食:
1 叉燒酥:熱熱地幾好未,每人一個夠皮了,有D滯。
4 叉燒腸:腸粉滑,叉燒唔多,豉油夠甜,都幾好食。
5 糖水:老薑蕃薯,蕃薯都煲到溶囇,幾夠薑味。
起身想走個陣,忽然有個阿叔板住塊面問我係咪團購同埋左單未,我話乜團購都要埋單咩?阿叔話要收6蚊,無解釋係乜嘢費。我估係茶錢掛,其實杯茶同水無分別。我豪比佢10蚊,阿叔粒聲唔出拿住張銀紙走去cashier。我嚟之前再double check過groupon無寫有extra fee的,點知都發生尷尬事。
老老實實,正價牛河80,細雲吞麺48(睇其他食評寫),我都係去番老舖算了!