2020-11-14
非常近地鐵得黎又好chill~週末過嚟觀塘工廠呢邊行街 行完之後 就順便喺附近食嘢 呢棟the wave 係觀塘區新興嘅飲食集中地 同apm唔同 呢邊場地好大 餐廳嘅裝修好有特色 而且每間餐廳都有廣闊座位 座位之間嘅空位亦好大 好有私人空間非常舒服 之前朋友同我介紹完之後已經好想來 今日嚟到果然冇令我哋失望~~~依間以足球為主題嘅餐廳 裝修好有特色 餐廳仲有好多部電視俾你睇波 簡直係足球迷嘅勝地 下次有世界盃嘅時候 都會好想嚟呢度食飯 好有 feel 好舒服~~~我地黎到仲有午市套餐 套餐嘅周打魚湯裏面啲魚肉非常鮮美 仲有粒粒薯仔 洋蔥粒 同埋紅蘿蔔粒 好足料~~~西梅汁烤豬柳配甘橘醬 :豬柳餐有薯蓉 烤粟米燒蕃茄 仲有切得好靚嘅香橙 豬柳食落去啲汁唔會太濃 啱啱好 甜甜地又鹹鹹地 好味~~~烤肉眼牛扒配青胡椒燒汁 :牛扒七成熟啱啱好伴碟薯角非常香脆 炸得金黃 仲有大大粒嘅香甜蕃茄 燒青瓜 同燒紅蘿蔔 成個餐非常豐富 蔬菜燒得好乾爽 唔會好油膩 仲可以幫助燒膩 同埋消除牛扒嘅油膩感 配搭得好好~~~推薦度:🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥The Stadium (觀塘)觀塘興業街4號The Wave
~
推薦度:🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥
The Stadium (觀塘)
觀塘興業街4號The Wave 4樓