2017-07-21 811 浏览
平時好少去到荃灣,見到有一間專食烤魚雞煲火鍋專門店餐廳,就同朋友兩個人去試吓,而且係一個價錢任食任飲的,唔使成日計住計住叫嘢食。逢星期五六日,九點半之後入座都係$158一位,非常便宜呀。入到去環境都舒服,而且有好多卡位,另外位置都好寬闊,除咗雞煲之外,原來出面都有好多自助食物同埋飲品隨便拎,非常方便,自助食物包括「炸雞翼」、「滷水雞腳」、「炸薯餅」、「豉椒炒蜆」等等。另外仲有啲開胃前菜,分別係「涼拌海帶絲」同埋「手拍青瓜」。我最鍾意係「滷水雞腳」,煲得好「林」,而且好入味,正!之後我哋叫咗一個「秘製極品雞煲」,我哋叫咗最少辣。雞嘅份量都比較多,而且啲雞非常入味,仲有少少麻辣嘅感覺,好刺激啊。食完個雞煲,梗係要叫啲任點任食嘅食物再填下肚,任食嘅食物有多款選擇,不過如果想叫海鮮就要另外收費,價錢都非常抵,值得叫!套餐每人送一隻海中蝦,隻蝦仲識跳添,非常生猛,海中蝦放入鍋入面唔使幾分鐘就可以食得,肉質好爽,而且好有新鮮嘅海鮮味道,必食!之後當然唔少得叫我至愛嘅「美國肥牛」、「雲吞」、「金菇」、「羊肉片」、「手打鯪魚滑」、「鯇魚腩」等。我最鍾意佢嘅「羊肉片」,食落去唔騷,而且啲肉好軟林林,好正
逢星期五六日,九點半之後入座都係$158一位,非常便宜呀。

我最鍾意係「滷水雞腳」,煲得好「林」,而且好入味,正!

我最鍾意佢嘅「羊肉片」,食落去唔騷,而且啲肉好軟林林,好正嘅羊肉味道!

食咗咁多野,當然要攞返啲嘢飲解下渴啦,除咗罐裝飲品同埋啤酒之外,仲有自家製嘅「低糖健康洛神花茶」,仲要係一大樽,除咗有養顏嘅作用,仲可以去脂,咁貪靚嘅我當然要飲啦。洛神花茶唔會太甜,有清清地嘅洛神花味道,正啊!

最後埋單都係兩個人$348,又可以食到雞煲、唔同口味嘅前菜同埋小菜,仲有自家製嘅涼茶等等,最後埋單仲有coupon送,下次可以再約三五知己嚟到再擦一餐勁。