2022-04-28
經過長沙灣嘅時候見到呢間食肆咁特別通常佢嘅撈麵餐都係用上了鵝油撈麵而且個賣相仲非常之咁好食所以就即管入去試一試見到呢度主打就係特色嘅手撕雞配上鵝油撈麵所以就即刻點咗一個套餐試一試而同行嘅朋友就選擇左牛腩鵝油撈麵套餐呢間餐廳都非常之咁光猛而且仲唔知好似其他茶餐廳咁樣古色古香而且很後生嘅路線所以入到去都非常之咁舒服炎炎夏日之下就即刻叫咗一杯凍嘢飲首先嚟嘅就係凍奶茶茶香都非常之咁濃郁而且奶味都非常足夠二朋友叫咗一杯冰凍嘅凍檸茶佢話飲咗幾啖都已經非常之解渴之後就到左我哋嘅煮食包括就係我叫嘅手撕雞撈麵手撕雞嘅份量都非常之咁多而且味道非常之足夠但係就唔會有死喝嘅味精味道而且一個撈麵增加係神來之筆因為冇好嚴重嘅鹼水味道再加上我又同埋豉油嘅味道令到成個撈麵非常之咁好食而且爽口彈牙非常之咁出色二手撕雞配上了鵝油撈麵更加係非常之咁好食簡直三扒兩撥就已經K.O.咗成個套餐兒童喺朋友嘅牛腩份量都非常之咁多睇得出都係好好食我哋見到個套餐非常之咁好食之後就叫咗一個小食就係叫咗個白雲鳳爪鴨腎同埋雲耳小食無骨鳳爪同埋個鴨相非常之咁爽口彈牙而且個云爾都係爽脆感覺作為小食簡直非常一流我哋仲喺個套餐度加咗佢嘅滷水雞翼滷水老
而且個賣相仲非常之咁好食所以就即管入去試一試
二朋友叫咗一杯冰凍嘅凍檸茶佢話飲咗幾啖都已經非常之解渴
而且一個撈麵增加係神來之筆因為冇好嚴重嘅鹼水味道
我哋仲喺個套餐度加咗佢嘅滷水雞翼滷水老得非常之勁唔入味但係就唔會完完全全主導隻雞翼個熟所以依然食得出肉嘅質感非常之金手指大贊