今年老公book 左呢度同我celebrate 生日~一早book 左, 十二点半到达系第一台客~一入去已经觉得环境好舒服好靓~ 仲有无敌海景~~一开始叫左杯香槟饮下先~ 好味~跟住就上个暖笠笠0既面包篮~ 当中牛油软包真系超好味~仲配埋两种牛油: 淡牛油 & 紫茶牛油~ 味道上紫菜牛油比较咸~跟住就送左一个小食~~ 左边似系鸭肉~ 右边系三文鱼~ 都几好味~Weekend lunch set 有4-course...每个course 都有几个choice~首先starter我地拣左虾沙津+鸭肝~虾沙津个虾感觉普通~ 但个salad dressing 就好好味~ D 菜好清新~而鸭肝就配埋一块包~ 老公话都几好味~ 唔算好咸~下道菜我地各自拣左意大利饭+意大利鸭肝云吞~意大利饭0既面系mushroom foam~ 好重mushroom味~ 饭系劲意大利感觉的偏较~好好味!老公叫0既鸭肝意大利云吞~ 我觉得好咸~ 麻麻地~ :P食到中途waitor哥哥自动refill 左面包, 正!!下道菜系main course, 有鱼有牛有羊~我同老公都拣左鱼~ king salmon + Cod我
今年老公book 左呢度同我celebrate 生日~

一早book 左, 十二点半到达系第一台客~

一入去已经觉得环境好舒服好靓~ 仲有无敌海景~~
一开始叫左杯香槟饮下先~ 好味~
跟住就上个暖笠笠0既面包篮~ 当中牛油软包真系超好味~

首先starter我地拣左虾沙津+鸭肝~

而鸭肝就配埋一块包~ 老公话都几好味~ 唔算好咸~
下道菜我地各自拣左意大利饭+意大利鸭肝云吞~

老公叫0既鸭肝意大利云吞~ 我觉得好咸~ 麻麻地~ :P
食到中途waitor哥哥自动refill 左面包, 正!!

下道菜系main course, 有鱼有牛有羊~

我同老公都拣左鱼~ king salmon + Cod

我0既Cod fish, 面头有一件鱼仔脆片, 好得意~ 鱼本身好滑~ 上面仲有个酸酸地0既柚子jelly~好fresh~
老公0既king salmon, 慢煮0既salmon 都好软身~ 好味!
最后甜品我地拣左朱古力+雪糕 &无花果+grapefruit sorbet

朱古力~ 劲好味~
老公叫的甜品比较清新~
最后餐厅送的生日蛋糕~!! 系超好味~ 食唔晒拎左返屋企~
总括尼讲食物好味, 服务劲好, 环境又靓~!!

今年食左个100分的生日饭~ ^__^
2015-01-17