上Open Rice揾元朗有乜好食,见呢间都几高分,又算易揾,又有 社交平台 like专页同留言就有半价Menu, 一于入黎试下。入到去格局似韩式餐厅,感觉又似班房,因为一边系大屏幕,播住流行榜MV,好有气氛,好似去酒吧咁令人放松心情。2个人叫左奇异果Hoegaarden, 2X芝士年糕,2X三文鱼子寿司,2X玉子寿司,2X三文鱼寿司,6盛刺身拼盘,炸蚝,2X即开生蚝,清酒蒜蓉牛油煮蚬,烧大眼鸡鱼,蒜蓉牛油芝士粟米温泉蛋,榴梿绿茶雪糕。奇异果Hoegaarden, 睇落似糖水加原味啤酒,因为面头出现散唔去既条状滑嘟嘟既糖酱泡沫。。。太甜,都系 Raspberry正常d, 呢个真系唔太推介,呢杯野d泡真系唔关餐厅事,系产品本身既问题。芝士年糕几好味,年糕够甜,好烟韧,芝士够软滑流心唔会太咸,非常好, 所叫再叫。炸蚝d粉好厚,但炸得几好,d蚝系非常细只,冇乜特别,所以唔洗特别试。三文鱼子寿司唔错清酒蒜蓉牛油煮蚬,menu冇写清酒,但我都几肯定有落清酒,食落苦苦地,酒落得太多,个汁十分重牛油香味,可惜比酒味盖过哂,蚬都算okay, 但不特别推介。烧大眼鸡鱼好细条,冇乜肉,所以烧完干干地,唔特
上Open Rice揾元朗有乜好食,见呢间都几高分
, 一于入黎试下。
入到去格局似韩式餐厅,感觉又似班房,因为一边系大屏幕
,播住流行榜MV,好有气氛
,好似去酒吧咁令人放松心情

奇异果Hoegaarden

芝士年糕几好味
,年糕够甜
,好烟韧
,芝士够软滑流心唔会太咸,非常好, 所叫再叫。
炸蚝

炸蚝d粉好厚,但炸得几好
,d蚝系非常细只,冇乜特别,所以唔洗特别试。
三文鱼子寿司

三文鱼子寿司唔错
清酒蒜蓉牛油煮蚬

,个汁十分重牛油香味,可惜比酒味盖过哂
,蚬都算okay, 但不特别推介。
烧大眼鸡鱼

烧大眼鸡鱼好细条,冇乜肉,所以烧完干干地
,唔特别推介,个汁系平时点泰式生虾刺身果款,几有风味。
三文鱼寿司,玉子寿司

三文鱼子寿司玉子寿司,个碟几靓,冇食到所以评唔到,三文鱼睇落几瘦,size有d细件似放题
即开生蚝

即开生蚝,蚝都算新鲜
,又平
,但冇比蚝叉
,用木筷子都几难食干净
6盛刺身拼盘

6盛刺身拼盘,刺身都几新鲜
,三文鱼好厚身
,海胆都算新鲜,但加拿大海胆唔够鲜甜
,有些少苦苦地

蒜蓉牛油芝士粟米焗温泉蛋

蒜蓉牛油芝士粟米温泉蛋,睇个名真系唔知咩黎,想像唔到,加个焗字易明d, 见有手指公,所以就快饱都叫黎试下,食落其实冇乜特别,平时我都有咁整黎食,估唔到有餐厅将佢变做推介菜,面头芝士粟米都okay, 个底既牛油汁就有d咸
榴梿,抹茶雪糕

榴梿绿茶雪糕,绿茶味都算几香浓
,榴梿味好香甜
,雪糕有质素