2022-08-09 28 浏览
見到最近網上一直推介呢間位於尖沙咀嘅牛品火鍋店,評價非常之高,今日就特登過嚟試嚇佢!店員話佢地大部分食材都系臺灣直送,保證新鮮同埋品質!仲設有自助醬料區,大家可以自己調自己中意既味道。🍽️柴魚昆布鍋加上豬肚湯鍋既湯底都好甜好夾D食物🥳🥳。我哋就首先嚟試嚇佢哋嘅西班牙粟飼豬梅花,切得非常之薄,而且望落去肉質非常之新鮮,我哋出喺湯入面十幾秒就拎返上嚟,啱啱好熟!食落非常之有牛味而且口感有咬口。🐮手工蝦滑都非常之彈牙🦐,其實係加咗大量蝦肉嘅蝦滑,蝦味相對比較重味,入面仲有粒粒嘅肉!最後還試了精選美國牛胸腹,唔錯。豐富的一餐為一個忙碌的一天畫上了完美的句號👅👅,有機會再同朋友仔黎食!