2017-07-23
去到尖沙咀就試吓有間上樓嘅「樂園」HappyLand Cafe,原來餐廳為慶祝五周年,呢一個套餐食物由「廚師發板」,而且賣相都幾吸引,所以入去試吓先。入到去環境有我最鍾意嘅花花為主題,而且門口有個好可愛嘅壁報板設計,以彩虹為主,望落去已經感受到歡樂開心嘅氣氛,最特別嘅係入面有兩隻貓貓自由活動中,仲可以比客人摸下佢,影吓相添,好可愛啊,愛貓一族必到地方。除此之外,枱上面有一樽糖,等緊食物期間我哋攞咗一粒嚟食,可以開下胃,而且老少咸宜。「廚師發板」嘅食物包括九款不同種類嘅特色美食,分別有「煎帶子刺身」、「煎大虎蝦」、「鵝肝多士」、「煮布冧」、「煮榮螺(凍食)」、「安格斯牛柳粒」、「蟹棒」、「雜菜沙律」同埋「煙三文魚」,全部都係以人頭份量上,仲有三款醬汁比客人點嚟食。我最鍾意佢嘅「鵝肝多士」同埋「牛柳粒」,「鵝肝多士」煎到好香脆,而且唔油膩,一啖已經食哂,好正!另外就係「香煎牛柳粒」,牛柳粒肉質好鬆軟,而且好「林」,咬落去滿口新鮮牛肉味道,份量都算多,都有10粒以上。之後我哋跟餐加左$45要咗杯「我愛金沙」招牌飲品,飲品嘅沙冰疊到非常高,足料夠份量,飲落去有好濃郁嘅朱古力味道,就算啲衫冰融咗