2021-10-05 237 浏览
大女開始系附近上國際學校,所以同老公大女一齊連續2個星期一都去Polaris食晚餐。D野食真係無得頂,好有水準。我地兩年無返過歐洲,好掛住歐洲既野食。Polaris比到我地家鄉的味道。要試一間西餐廳得唔得,真係一碟Carbonara 已經見真章。佢整既呢碟carbonara 好rich ,用料好足。個份量岩岩好,唔會太多唔會太少,唔係果d求其放cream加幾粒cheap bacons扮carbonara 既垃圾意粉。另外d 小食,例如鵝肝真係我的最愛!炸薯條個比利時醬整得唔錯,老公表示可以再重口味d。個三文魚cream 超級正,有淨可以搽埋系餐包食。番石榴又係特飲超級正!建議可以比返個spoon仔我地"筆"d石榴籽😅Main course 唔使講,兩次去都有叫carbonara, 真係好好味之後分別叫過豬扒同埋羊架,整得好juicy 好好味,完全唔dry。老公大讚!本身我唔係好鍾意食甜野,所以甜品就唔會特登叫。但係老公好鍾意甜品,我就食左老公d甜品幾啖。三樣甜品都好好味好出色。但對我黎講都係太甜之後有機會同大廚傾左幾句,發現原來佢好年輕,無出過國深造。無系外國深造都煮到呢個層次真係好佩

之後有機會同大廚傾左幾句,發現原來佢好年輕,無出過國深造。無系外國深造都煮到呢個層次真係好佩服。如果想食有質素西歐式餐,呢間絕對推薦,我地比利時family認證
2021-10-04