一行五人订左呢间餐厅庆生,个几星期黎之前睇open rice 见到虽然系新餐厅(有new restaurant 个logo ),但已经有廿个like,好似不错甘,但食完后,完全唔明点解佢值得「系两星期内暴升多接近三十个赞」现在已经四十几个!好啦!就当每人口味不一,都系讲翻自己既亲身经历先!星期六繁忙时间去到,七半坐到十点,都不满座,约只有五成客!完全不用订位。听到侍应生讲,十点半后可以饮野,可能d like系饮野客俾啦?但餐厅格局完全无bar feel ,只有一小行对住街既位 ,有高凳,唔讲我不会知呢度可以斋饮野。其他完全好平价西餐厅格局重点!味道一般!令到我成年无动笔写食评,都要评论一下!讲翻食物!叫左两个套餐,小吃一口牛,一个猪肋骨配薯条套餐有一个牛油果三文鱼焗饭一个龙虾意粉跟汤和沙律睇到之前既食评,有个话焗饭值100分,我食完,r爆头都唔明点解值100,完全就似普通三四十元新森林个d焗饭only龙虾意粉叫做ok d, 真系有啖啖肉!一口芝士都不错,作为小食份量ok,味道不错既,一口牛,配蛋,系冻左d啰!到左我最想讲既猪肋骨,盛惠二百几元,价钱合理既(如果系正常水准既话),见到第一

重点!味道一般!令到我成年无动笔写食评,都要评论一下!

讲翻食物!叫左两个套餐,小吃一口牛,一个猪肋骨配薯条

套餐有一个牛油果三文鱼焗饭
一个龙虾意粉
跟汤和沙律

龙虾意粉叫做ok d, 真系有啖啖肉!

到左我最想讲既猪肋骨,盛惠二百几元,价钱合理既(如果系正常水准既话),见到第一眼觉得正啰!
味道方面,无一个朋友话好味!劲多肥膏!好好好「鞋」!下面既薯条少得黎,淋晒!

套餐配蓝莓芝士蛋糕,

真系好「的色」啰!感觉系一个正常size 既cheese cake 切左一半上碟甘!(见图)

要再加三十八元,才转到心太软,哇!望下个样!令我想起⋯⋯⋯⋯点解可以整得甘样衰?!

成餐饭唯一好既系d服务不错下啰!

成餐饭九百左右,人均消费百几蚊确实唔贵,
但我深信各位吃货情愿俾多少少,食好味d
庆祝纪念
生日