2021-06-01 500 浏览
出糧日👏 今朝約左個同事係黃大仙中心食早餐,兜兜下見到呢間泰國菜竟然咁早開門,有泰式早餐咁特別就入去試下~我叫左個泰式香茅豬扒拼扎肉金邊粉,飲熱齋啡~同事叫左個泰式香茅雞中翼拼扎肉檬粉,飲熱奶茶~我既香茅豬扒已經切好左,唔太大塊,不過唔會太多肥膏,肉質幾嫰滑扎肉有兩舊,我食到啲黑椒味但同事話佢唔覺,湯底就係好輕微辣兼偏濃味既泰式船河湯底但金邊粉唔好食,太淋👎👎 同事既檬粉爽口彈牙好多👍佢話雞中翼正常,雖然都係香茅但雞翼似係炸出黎,可惜一黎已經浸左落個湯底搞到淋晒,如果另上會好好多~扎肉有三舊 (我估每一碗肉類既總數量一致會係五舊😅)我既齋啡正常,同事話佢既熱奶茶完全無味,茶香味都無🙈其實水準真係好普通,只係平時出去茶餐廳食早餐離不開肉丁/沙爹牛配麵同腸仔火腿煎蛋呢啲組合,呢度會特別啲,間唔中食下無咁厭都ok咁囉。。。

我叫左個泰式香茅豬扒拼扎肉金邊粉,飲熱齋啡~
同事叫左個泰式香茅雞中翼拼扎肉檬粉,飲熱奶茶~
泰式香茅豬扒拼扎肉金邊粉早餐

香茅豬扒

金邊粉

但金邊粉唔好食,太淋👎👎
泰式香茅雞中翼拼扎肉湯檬早餐

同事既檬粉爽口彈牙好多👍
扎肉有三舊 (我估每一碗肉類既總數量一致會係五舊😅)

我既齋啡正常,同事話佢既熱奶茶完全無味,茶香味都無🙈

2021-05-31
$37 (早餐)
香茅豬扒