2023-02-27 114 浏览
呢排喺北角附近都食咗好多好食嘅餐廳,今次我哋就去試一間西餐廳,食完之後非常之有驚喜亦都非常推介。小食:脆炸日本蠔,他他醬 $78同朋友食飯,通常都好鍾意食炸蠔,今次呢個炸蠔我哋覺得性價比算高,而且質量幾好。佢哋炸粉唔厚,而且蠔都非常之肥美!意粉:蜆肉白酒蒜片橄欖油炒意粉  $118呢個意粉亦都非常出色,佢嘅蜆肉數量好多再加埋白酒去煮,蜆肉嘅鮮甜味更加出左。而且佢嘅蒜片炸得非常之香,用黎炒意粉就一流。意大利飯:軟殼蟹、龍蝦汁意大利飯 $148意大利飯都煮得好好食,因為用咗龍蝦汁去煮令到成個意大利飯都好香龍蝦汁嘅味就好似用龍蝦湯撈飯咁樣。佢飯嘅質地煮到啱啱好,再加埋軟殼蟹一齊食口感十足。主食:慢煮西班牙黑毛豬 白酒香草忌廉配薯蓉  $158呢個黑毛豬真係比到我哋驚喜,我哋不嬲都好鍾意食黑毛豬,因為佢唔會鞋口,呢個嘅黑毛豬非常之嫩滑,再加埋佢嘅香草忌廉汁味道非常出色。飲品:Matcha latte, Cappuccino兩杯熱飲都非常之靚,飲落去都好好味,唔會非常甜!
小食:脆炸日本蠔,他他醬 $78

意粉:蜆肉白酒蒜片橄欖油炒意粉  $118

意大利飯:軟殼蟹、龍蝦汁意大利飯 $148

主食:慢煮西班牙黑毛豬 白酒香草忌廉配薯蓉  $158

飲品:Matcha latte, Cappuccino
兩杯熱飲都非常之靚,飲落去都好好味,唔會非常甜!