2021-12-04
今日去咗元朗一間小店 去到鋪面已經比佢哋出面得意嘅油畫吸引住(•͈⌔•͈⑅)♡ 刈包質地好似白饅頭 係店主人手搓的 仲有佢哋創新嘅組合同埋調味 之前上網睇已經好期待😚試咗之後果然都冇令我失望傳統刈包五花腩加柚子醬 $42腩肉入口即溶 我上網睇佢哋嘅訪問原來係台灣古早味做法去醃製五花滷肉,入味軟腍,加埋花生酸菜同柚子醬,感覺清新有咬口(๑˃̵ᴗ˂̵)و仲有仲有如果你係芫荽關注組嘅話你會好鍾意呢個包 😘菠蘿炸雞刈包🍗 $46雞肉juicy 而且醬汁調味酸辣開胃加埋個菠蘿🍍可以中和醬汁嘅辣又fresh😍店主都係即叫即整 啱啱整好趁熱食就更加惹味芋泥肉鬆壓餅 $28壓餅口感煙韌 中間的芋泥餡料包得滿滿,一咬即爆٩(ˊᗜˋ*)و✧*。口感似炸麻糬,表面灑上大量肉鬆 再加上佢熱辣辣 煙靭控一定唔可以錯過 下次一定要試埋佢嘅Orea味😋😋總括而言呢間小店真係好有誠意創意滿分 一定會再幫襯 不過扣分位就係佢只有店外兩張長凳同埋小枱可以坐低/站食 而且係即叫即整 而且都有唔少人喺出面等 所以等候嘅時間都會長啲(我都係去第二次平日冇咁多人先食到)(´ . .̫ . `)不過都證明咗佢哋係好味先會有咁多人願意花時間等
傳統刈包五花腩加柚子醬 $42
菠蘿炸雞刈包🍗 $46
雞肉juicy 而且醬汁調味酸辣開胃
芋泥肉鬆壓餅 $28
總括而言呢間小店真係好有誠意創意滿分 一定會再幫襯
不過扣分位就係
佢只有店外兩張長凳同埋小枱可以坐低/站食
而且係即叫即整 而且都有唔少人喺出面等 所以等候嘅時間都會長啲(我都係去第二次平日冇咁多人先食到)(´ . .̫ . `)不過都證明咗佢哋係好味先會有咁多人願意花時間等 😍