餐厅: 亞南雞煲
资讯:

2023-07-09 686 浏览
同事介绍去咗太子嘅「亚南鸡煲」,门口已经有各式各样嘅鸡煲,任你自由配搭,海鲜、带子、花胶、蟹、花甲、牛杂、墨鱼须等等,花多眼乱样样都想试呀😍脆炸牛坑腩酥脆嘅外皮包住软稔嘅牛腩,牛腩肉质松化,偏瘦但一啲都唔柴,口感丰富,点上黄芥末将牛腩嘅油腻感大大减低,但牛腩味道稍为咸咗少少,如果淡味啲就prefect喇油炸鬼墨鱼滑老油条上裹上弹牙嘅墨鱼滑,配上泰式辣酱送啤酒真系一流脆皮餐肉酥脆嘅外皮包住厚切嘅午餐肉,一啖咬落去仲食得出午餐肉内一丝丝嘅猪肉,加上炸蒜香口无比麻辣墨鱼须推介👍🏻墨鱼须鲜嫩Q弹爽脆,再加上大量芫茜同麻辣汁调味,非常惹味墨鱼酥鸡煲第一次食鸡煲加新鲜嘅墨鱼须,鸡肉新鲜嫩滑酱汁香浓,墨鱼须依然保持爽脆鲜嫩嘅口感,配菜有大量洋葱、芫茜、蒜头、香味非常特出,暂时系我食过咁多鸡煲之中嘅头三位👍🏻趁仲未加汤之前,我即刻放咗一碟芋丝落去,吸满晒酱汁,超级好食😍亚南四式牛魔王包括手切极品肥牛、牛腩、肥牛粒、牛筋丸牛肉稔身嫩滑,只需轻轻一渌就食得,牛味香浓肥牛粒牛味超重有咬口,越咬越带出牛油脂嘅香味牛筋丸非常爽口弹牙,每啖咬落去都会爆汁,正👍🏻👍🏻👍🏻📍亚南鸡煲 (太子)太子花园街211号地下人

脆炸牛坑腩

油炸鬼墨鱼滑
老油条上裹上弹牙嘅墨鱼滑,配上泰式辣酱送啤酒真系一流

脆皮餐肉

麻辣墨鱼须

墨鱼酥鸡煲

亚南四式牛魔王
包括手切极品肥牛、牛腩、肥牛粒、牛筋丸
牛肉稔身嫩滑,只需轻轻一渌就食得,牛味香浓
肥牛粒牛味超重有咬口,越咬越带出牛油脂嘅香味
牛筋丸非常爽口弹牙,每啖咬落去都会爆汁,正👍🏻👍🏻👍🏻

📍亚南鸡煲 (太子)
太子花园街211号地下

人均消费:$400-500