2018-03-05
由於我地一早book左枱, 星期6既下午都唔需要等位. 呢間餐廳有個好大既落地玻璃,成個維港景色可以睇曬! 好有氣氛!美人鍋 果然名不虛傳! 骨膠原湯底一開始係好似布甸咁, 之後慢慢溶左變成濃濃湯汁. 飲左一碗仔湯底, 真係好鮮甜, 冇味精, 有可以補充骨膠原既感覺兩層食物架賣相好吸引, 上面有多款蔬菜,下面有雞件.你可以叫侍應幫你放d材料落去, 佢仲一邊放一邊介紹, 而且放得好精美, 服務好.雞肉滑嫩, 雞肉丸好好味,蔬菜連埋啲湯食,真係正粟米脆脆塔 炸粟米配雪糕出奇地夾, 食落口感好好特別, 咸咸甜甜好有趣, 當甜品食都ok.梳孚厘玉子燒 半圓的梳乎厘蛋, 蛋味很香濃, 微甜, 煎到帶d金黃色, 蛋仍保持鬆軟滑溜, 再加入鮮甜蟹肉, 值得一試.香芋芝士明太子餅 日本香芋入邊係有一啲滑潺潺嘅液體, 口感一般, 明太子味道好淡, 呢個普普通通.鰻魚芝士卷 鰻魚燒得唔係好夠, 味道一般終結, 呢間餐廳值得一試, 美人鍋 同 梳孚厘玉子燒 必試, 環境一流, 價錢中上. 最好訂左位先黎.
美人鍋
兩層食物架賣相好吸引, 上面有多款蔬菜,下面有雞件.
雞肉滑嫩, 雞肉丸好好味,蔬菜連埋啲湯食,真係正
粟米脆脆塔
梳孚厘玉子燒
香芋芝士明太子餅
鰻魚芝士卷
鰻魚燒得唔係好夠, 味道一般