2021-10-16
非一般茶記平時去茶餐廳,可能都只係預期叫乾炒牛河之類嘅食物。「茶東西」就完全唔同。佢哋個menu有齊中西fusion菜式,而且賣相都幾精緻。所以就就一於入去試試。我哋首先叫左個香草白酒忌廉煮藍青口。白酒忌廉汁配青口一直都係我最喜歡嘅配搭,而呢度我嘅水準亦都冇令我失望。藍青口味道非常新鮮,而呢個價錢同份量來講,真係物超所值。值得一讚嘅係佢哋嘅酸種麵包,一般都唔會expect係普通茶餐廳或者Cafe食到,真係一個意外驚喜。另外值得一讚嘅係呢度嘅裝修。用咗白色作為主調,加入一啲可愛嘅卡通作為點綴,非常簡潔精神。無論去食飯定係同朋友傾吓計飲杯嘢,都坐得非常舒服,絕對值得加分。如果想搵間價格適中,食物質素幾好,而又坐得舒服嘅餐廳食餐飯,呢度真係值得推薦。