2019-03-11 800 浏览
觉得香港要揾间唔赶人嘅cafe好难,或者话,冇限时都好,见到有人等位唔好意思坐太耐。所以可以系cafe sausalito坐到好几个钟,冇压力睇下书,写下野(感谢借笔比我嘅店员哥哥),真系好正呀!一开始识呢间cafe,系有一次比大南街嘅cafe sausalito飘来嘅结他同钢琴声吸引,忍唔住痴过去听(冇帮衬,偷听🙈),从此好记得呢间cafe。后来知佢有呢间新开,见个环境大d光猛d,又想睇书,就过嚟试下。咁又真系几好架,如果有人钟意静静地spend一个下午呢度系唔错。估计呢间楼上系hostel定short term住宿,都有d外国人落嚟食野,攞部电脑出嚟做野。最正系有得叉电haha~USB port都有,简直系好welcome大家坐,所以我真系好开心😭话哂系食评,讲两句关于d食物:All day breakfast 系即刻整,热辣辣同女仔食会好够饱。 flat white冇特别研究所以唔识comment,系微酸但感觉唔会干,香气都好出。此外铺头出面有好多停车位,驾驶人士等一等都会有位。美中不足系佢会播电视(好多gordon ramsay)而非音乐,不过唔算太大声嘅。本身想自私收藏,不过

此外铺头出面有好多停车位,驾驶人士等一等都会有位。

本身想自私收藏,不过好野都系share出嚟,大家一齐enjoy😚
2019-03-11