2024-07-26
尖沙咀超方便地理位置,就在The one對面,好多食店,食過隔離幾間,今次試下食燒肉。自從上次去日本食完黑毛和牛,一直念念不忘,見到呢間一個2人set都係 $498,可以一戰!2人set份量都唔少,有6塊鹽味牛舌、4塊黑毛和牛小排、4塊黑毛和牛上肩肉、一大塊極上厚切牛胸腹柳、5件蔥鹽味雞腿肉同4塊黑毛豚無骨小排。😍每樣都滿意,估唔到蔥鹽味雞腿肉同黑毛豚無骨小排都有驚喜,肥瘦均勻,肉質嫩滑,用生菜包住食好正!😋但要數最最滿意的是黑毛和牛小排,一睇就知紋理好靚,好多雪花,食落油脂好香濃,另外極上厚切牛胸腹柳好有驚喜,見佢咁厚切,好怕會好韌,我地燒到七成熟左右,食落一d都唔會韌,仲好厚肉,好有牛味,好好食!🤤另外,一定加個紫菜飯,個飯入面仲有隻生蛋,用黑毛和牛配食,一流!而冷麵就酸酸甜甜,好清爽又開胃,個胃有位的話,建議一食!👑
黑毛和牛拼盤