2023-05-09 32 浏览
本身個人勁喜歡泰國,無論係人和事,食物就更like 啦. 所以我自己每個月都會最少食2-3次泰菜. 重點係一定搵小店的泰菜, 係要泰國人主理 . 仲可以感受到泰國人嗰種友善好客. 今晚 想食下泰國小店 , 搵到泰誇張. 個綠色門口都已經好特別. 門口好靚, 有張小吧枱可坐兩三個人. 好幾CHILL . 先叫個冬陰功湯  —  好地道嘅泰國味就, 酸酸辣辣 , 小食就叫個 串燒雞,豬各3串  好juicy 唔會柴,  泰式生菜包  食親泰國野都必食, 惹味.   主菜就食個 馬沙文咖喱(雞) 配左份烤薄餅.   ( 個咖哩都唔好錯, 而個薄餅比較失色 ) 飲品- 泰茶  ( 好好飲, 茶味夠), 荔枝冰 (都好清甜唔會死甜)最後甜品- 千層糕 好好食.   今晚整體都好唔錯,  特別係泰式生菜包,  冬陰功湯.

門口好靚, 有張小吧枱可坐兩三個人. 好幾CHILL .

先叫個冬陰功湯  —  好地道嘅泰國味就, 酸酸辣辣 ,

最後甜品- 千層糕 好好食.

今晚整體都好唔錯,  特別係泰式生菜包,  冬陰功湯.
2023-04-13