2022-05-13
充滿少女心既呢間cafe,唔單止有好多打卡位,食物既質素都係高質,難怪咁多人慕名而來。一出lift向左望已經有個好靚既花海打卡位,我地都忍唔住影左幾張相我地一行三人叫左兩個主食,三款小食同三杯野飲。意式肉丸意粉係酸美味嘅番茄作為醬汁,非常非常開胃之餘,肉丸係充滿新鮮既肉汁,一致得到好評卡邦尼意粉相比之下可能比較遜色,但係意粉係煮得啱啱好嘅,唔會太晏亦唔會太淋。小食就三樣都值得推介俾大家,特別係芝麻雞翼同埋黑松露薯條。芝麻雞翼有四隻,外皮炸得夠脆。而黑松露薯條上面鋪滿咗芝士,熱辣辣嘅薯條令到芝士溶咗,每叉一條黎食嘅時候都會有拉絲嘅芝士仲有一款小食就係炸魷魚圈,魷魚圈提供左沙律醬去作為一個醬料配搭,魷魚圈一啲都唔難咬,炸起既時間控制得啱啱好甜品我哋就叫咗一個朱古力疏乎厘share,疏乎厘好有蛋香味,質感係唔會太濕,火力控制得剛好至於側邊嘅香蕉微微放上糖,然後燒過,所以增加對香蕉嘅口感最後我哋每人仲叫咗一杯嘢飲,分別係桂花烏龍茶、彩虹梳打同芒果洛神花茶。每杯嘢飲顏色都好靚,非常適合打卡