3K
2018-03-18 78 浏览
星期六又出到黎灣仔做野,搞掂後黎左利東街行下,順便食埋野啦。到左隔離街嘅冰室食晚餐,地方大乾淨又光猛,感覺唔錯。店內有兩層高,裝修幾正。廉而有信店員先送上水,亦示意餐牌在枱上,食物選擇都算幾多,最後決定點一份晚餐,一份焗飯。熱奶茶&凍檸茶(+$3)餐茶熱飲不用加錢,凍飲就加3蚊,一般價位啦。奶茶幾香滑,檸茶茶夠濃,兩杯都ok。是日餐湯係南瓜湯,好creamy好濃南瓜味,微微甜好飲。燒羊扒黑椒汁($80)羊扒有兩塊,燒得香口juicy,有羊味又不太酥。黑椒汁微辣幾好下飯,整體份量也算多,正常人都夠飽。白汁鮮菌焗海皇飯($68)面層加了大量芝士十分香口,飯炒底幾正喎,海鮮有魷魚同蜆肉,不過餐牌上寫的鮮菌就欠奉,白汁調味略甜,整體只可說是合格。晚餐會有甜品送,不過示意後都沒有送上,就懶得追問了。
店內有兩層高,裝修幾正。
廉而有信

熱奶茶&凍檸茶(+$3)
是日餐湯係南瓜湯,好creamy好濃南瓜味,微微甜好飲。
燒羊扒黑椒汁($80)
白汁鮮菌焗海皇飯($68)

晚餐會有甜品送,不過示意後都沒有送上,就懶得追問了。
2018-03-10