2024-08-30 2598 浏览
今次去咗位於炮台山嘅歷山酒店下午茶,酒店位置好便利,離炮台山地鐵站只需3分鐘步程❣️酒店設計以歐式宮廷風,感覺華麗有氣派😍大堂同餐廳環境好靚 打卡一流🥰清涼蜜語下午茶套餐 HKS 468(兩位用)鹹點💗SAVOURIES✨炸杏片雞翼釀荔枝✨煙三文魚泡芙配三文魚子熱情果忌廉芝士✨香煎帶子椰香菠蘿啫喱✨無花果鴨肝慕絲脆香牛角酥✨鮮蝦春卷青檸醬鹹點方面我自己覺得無花果鴨肝慕絲脆香牛角酥幾有驚喜😍牛角酥外脆內軟,上面加咗鵝肝慕絲口感柔滑,配搭無花果嘅清甜味道,中和左鵝肝膩感,味道好夾🥰甜點💗SWEETS✨英式鬆餅配橘子果醬及牛油忌廉✨熱情果意式奶凍✨神石榴慕絲蛋糕✨菠蘿瑪德蓮蛋糕✨桂花荔枝水信玄餅✨芒果拿破崙甜點方面我最喜歡芒果拿破崙🥭香脆嘅酥皮,中間夾住香滑雲呢拿吉士,酥皮上再放上微酸嘅新鮮芒果肉🥭中和甜膩食落香甜酥脆而不膩❤️▪️咖啡☕️或自選茗茶🍵及指定精選紅/白酒/ 氣泡酒/ 香桃梳打兩杯下午茶套餐性價比好高😍今次呢個下午茶仲用咗幾款水果入饌,有助水潤皮膚😍而且食物賣相精緻,味道仲唔錯❣️飲品方面選擇都幾多☺️ 茗茶仲可以無限refill 餐廳環境好靚好舒服🫶🏻好啱同閨蜜或者朋友嚟聚會打卡當日仲見
酒店設計以歐式宮廷風,感覺華麗有氣派😍
大堂同餐廳環境好靚 打卡一流🥰

清涼蜜語下午茶套餐 HKS 468(兩位用)
鹹點💗SAVOURIES

✨菠蘿瑪德蓮蛋糕
✨桂花荔枝水信玄餅
✨芒果拿破崙

甜點方面我最喜歡芒果拿破崙🥭
香脆嘅酥皮,中間夾住香滑雲呢拿吉士,
酥皮上再放上微酸嘅新鮮芒果肉🥭中和甜膩
食落香甜酥脆而不膩❤️

▪️咖啡☕️或自選茗茶🍵
及指定精選紅/白酒/ 氣泡酒/ 香桃梳打兩杯

而且食物賣相精緻,味道仲唔錯❣️
飲品方面選擇都幾多☺️ 茗茶仲可以無限refill
餐廳環境好靚好舒服🫶🏻