2022-10-02
早幾日同朋友去咗大角咀一間好有泰國風味嘅泰國菜食dinner😃 佢呢間舖嘅裝修好靚,好似去咗泰國咁,影相打卡真係一流👍🏻👍🏻 餐廳主打泰國東北傳統特色食物,配上泰國嘅食材同埋香料,保留泰國嘅原汁原味😋 而且佢嘅服務員態度一流,好有禮貌,感覺十分親切😊我哋叫咗三款唔同嘅嘢食👇⭐️伊善炭火燒雞佢用筷子串起雞塊,食起上嚟好方便,而雞塊嘅味道好香濃,雞肉夠晒嫩滑🐥配上酸酸甜甜嘅醬汁,格外開胃~⭐️瑪莎文咖喱·牛肋條瑪莎文咖喱係比較甜嘅咖喱,啱晒唔係好食得辣嘅人,牛肉同牛筋口感軟硬適中,而且吸收晒咖喱嘅精華,送飯食真係一流🤤🤤⭐️飛天炒通菜每次食泰國菜都必叫嘅飛天通菜,佢真係好有泰國風味,通菜好新鮮,有少少微辣,十分惹味🥬兩個人食啱啱好🤓 食物質素好好,下次可以再encore 👍🏻👍🏻📍Restoran SAYA大角咀嘉善街18號利奧坊二期地下G701號舖
我哋叫咗三款唔同嘅嘢食👇
⭐️伊善炭火燒雞