First things first:* 環境一流!現代mixed 古式古香裝修風格* 食物份量唔多,茶費偏貴($20位仲要加一)* 推介:脆皮燒腩仔、招牌片皮鴨一直都知道西九開咗嘅戲曲中心好靚,入面嘅餐廳:滿樂中菜剛營業時,亦已經有唔少媒體報道過。搵左日放完工同班姊妹就揀咗嚟滿樂中菜試吓,順便參觀埋戲曲中心😂😂環境黎講,佢嘅裝修係我好鍾意嘅風格。成間餐廳用玉器既碧綠色做主題,牆上面掛咗好大嘅壁畫,係淺色既花同植物類。餐廳佔地方幾大,座位多,有梳化位亦都有靜靜食飯既corner 位。佢哋連餐具都係用同一種綠色,淨係見到set 餐具已經好想買返屋企,好靚呀!😍😍食物方面,首先好想推介佢嘅脆皮燒腩仔。餐廳整燒味嘅位置屬半開放式,所以係會見到師傅喺度斬緊料,好估唔到佢整出嚟嘅燒腩仔咁好味。燒腩仔食落去係脆身,比一般街市買既貨色好味好多倍!伴碟仲有一啲芥末汁,同燒腩仔好夾。佢例牌嘅份量唔算特別多,加上好好味,我哋四個人好快就清晒😋另外想推介嘅,就係要提早預訂既招牌片皮鴨。佢嘅片皮鴨係分開兩次上,比一個細份我地食住等,然後師傅繼續片埋其他。每片片皮鴨嘅皮都好有油香同脆,但捲埋薑絲青瓜絲甜醬同薄餅
First things first:
* 環境一流!現代mixed 古式古香裝修風格
* 食物份量唔多,茶費偏貴($20位仲要加一)
* 推介:脆皮燒腩仔、招牌片皮鴨

食物方面,首先好想推介佢嘅脆皮燒腩仔。

另外想推介嘅,就係要提早預訂既招牌片皮鴨。佢嘅片皮鴨係分開兩次上,比一個細份我地食住等,然後師傅繼續片埋其他。每片片皮鴨嘅皮都好有油香同脆,但捲埋薑絲青瓜絲甜醬同薄餅食又唔會油膩。👍🏻

蔥蒜牛肉崧燴飯,講到明燴飯就知道佢唔係炒到乾身而係濕濕地。我幾鍾意佢用好多蔥蒜去整,個飯又有牛嘅香味又有蔥蒜嘅小小辣同草青味,夾得幾好。

椒鹽九肚魚炸得同其他餐廳冇乜太大分別,味道正常普通,份量唔多,下次再嚟應該唔會再點呢樣。

整體而言啦我覺得佢嘅味道同埋水準幾好,但份量唔多價錢又有啲偏貴,如果下次再嚟我諗主要係為左個燒腩仔同裝修😂😂