2021-12-17 58 浏览
Ninetys係我第二次來食,上次係灣仔食過,覺得佢食物同咖啡都好出色,今日就同朋友來食個brunch board, 餐廳位置係誠品裡面,文青味道濃厚,加上咁岩坐到窗口開揚海景位,食得開心,簡直讓人心情愉快。由於時間好早,我地點左兩個brunch board, 每款可以叫4-6 個小食,加埋飯或者面包,最後係食到好飽🙈今次我特別highlight幾個好味既講下。-Half spring chicken 呢個真係好好味,雞肉好嫩滑,好入味,甜甜地,冇諗過份量咁多,要兩個人Share先得,唯一問題係冇地方食🙈,因為食張台、成個餐盤都係食物,搵唔到位置食。-Sakura shrimp and crab fat scrambled egg呢個蛋整得好滑,有蝦同蟹肉,增加左滑蛋既味道層次感,另外個black truffle scrambled egg 都好值得推介,岩哂鍾愛黑松露嘅人。-咖啡Flat white/ piccolo latte兩款都選了fruity blend, 好香既咖啡果味,一直都冇懷疑過ninetys既咖啡水準👍🏻呢間Ninetys食物質素一流,加上靚海景,值得再來!
-Half spring chicken
-咖啡Flat white/ piccolo latte

呢間Ninetys食物質素一流,加上靚海景,值得再來!