2021-12-15
#韓式eatcovery #尖沙咀eatcovery💡靚海景人氣韓國菜平時行開海港城經過呢間都好多人排隊,今次竟然無咩人,所以忍唔住去試下,望到成個維港,整係個view 都夠曬正,終於明白點解咁多人排隊,而食物質素都唔錯,值得一試👍🏻 🍽泡菜煎餅煎餅酥脆可口,厚薄適中,雖然係叫左泡菜,不過食個陣唔算點食到,不過就有嚼勁,又唔會太油太肥膩,蘸上辣醬汁,就變得香辣惹味 😋🍽香辣豚肉定食豚肉係鐵板上燒烤,一上台已經香噴噴,熱辣辣、油香四溢。豚肉好軟嫰,肉味香濃可口,再加上有泡菜,食落辣辣地,更加惹味,送飯一流。🍽海鮮炒粉絲🥘 粉絲入口超級惹味,未食入口已經聞到好香嘅麻油味,而且海鮮都好多,有青口、魷魚,另加左洋蔥煮,令到好香,口感更加突出😍而粉絲係類似透明粗紅薯粉咁,好煙韌好彈牙,而且吸收哂醬汁,好好味!👍🏻🍽黃綠泡泡 有檸檬同青擰,超清新,好多汽,飲落勁爽,酸酸地好開胃。ps/海景位置係賣點,打咭一流👏🏻環境大又舒適,望住大海🌊 感覺真係好平靜舒服,可以同朋友睇住海景慢慢chill。#尖沙咀食咩好 #尖沙咀美食 #好西 #尖沙咀韓式 #小店 ##chill #hkfoodie #food
💡靚海景人氣韓國菜
🍽泡菜煎餅
🍽香辣豚肉定食
🍽海鮮炒粉絲🥘
🍽黃綠泡泡
有檸檬同青擰,超清新,好多汽,飲落勁爽,酸酸地好開胃。
#尖沙咀食咩好 #尖沙咀美食 #好西 #尖沙咀韓式 #小店 ##chill #hkfoodie #food #foodie #hkfoodporn #hongkong #koreanrestaurant #koreanfood #相機食先 #kinabaji