2017-04-26
旺角果然係美食天堂,除左傳統既各國佳餚,咩最新最潮既食物都有。熨烤達人—睇到個名會諗到咩?個熨字好有可能唔會聯想到食物,但驚喜就係呢度,食物真係可以用熨斗熨架!一入餐廳,粗豪既石屎牆令你仿如置身山洞,長木枱上有圓筒形抽油煙機,近距離對正烤爐,所以店內只有輕微油煙味。黑圓椅可打開將手袋放入內,設計貼心。前菜以泡菜最有水準,酸辣適中,夠爽夠多汁,味道夠地道。前菜可以免費追加。飲品點左真露同罐裝韓國梨汁。登登登登...主角黎啦,磚頭五花腩,將五花腩放係烤爐同一斤重既鐵板(傳說中既熨斗)之間,上下夾攻狠狠地鎖住肉汁,保持肉質嫩滑。由於製作需時,店員會埋枱幫忙。烤成後表面金黃焦脆,內裡竟然完全唔鞋,非常juicy ,配埋辣汁豉油,簡直係燒烤最高境界。厚切五花腩片,肥瘦均勻,肉味香濃,燒熟後肥油會焦焦脆脆,又另一番風味。Cider Special士多啤梨味,見隔離枱有杯咁得意既特飲,跟風叫黎試試,份量十足,有2人份,而且唔會太甜,入口好解渴。大園手攪飯,自己將配料撈埋一齊,味道唔錯,都幾開胃。另外朋友話紫菜卷都好好味。餐廳環境味道都令你有置身韓國既感覺,店員有耐性又有禮,最緊要個熨斗夠新潮,愛韓燒
餐廳環境味道都令你有置身韓國既感覺,店員有耐性又有禮,最緊要個熨斗夠新潮,愛韓燒既朋友必定要試。