2019-07-20
同同事第一次嚟呢度食lunch,menu上面有六款,我哋六個人,啱啱好一人叫一款(笑)。雖然午餐98蚊好似有啲貴,但係除咗主菜之外仲有自助餐區,有小食(炸魚餅、炒粉絲、煎蛋青菜沙律),湯同埋甜品,仲包飲品,加埋個無敵靚景...其實呢個價錢喺尖沙咀算性價比幾高!自己就點咗個泰式濕炒雞河,可能因為有半自助餐嘅關係,所以佢主菜嘅份量唔算大, 好似喺泰國嗰邊食嘢嘅份量咁...不過佢個味係好正宗,河粉炒得好有鑊氣,啲汁多又唔會偏鹹,河粉好滑,雞肉嘅份量幾多,而且煮得唔嚡口,幾好食!雖然佢嘅主菜好食,不過我覺得更好食嘅反而係自助餐區裏邊嘅食物,泰式魚餅炸得好香口,而且充滿魚肉味!炒粉絲有少少辣, 加埋肉碎我覺得個口感好好,好彈牙!個湯正常,清清地味道冇話太突出...而我最鍾意係佢嘅甜品,椰汁西米露!佢除咗有好香嘅 椰汁香味之外,佢嘅西米露係好煙韌彈口,唔似得一般街邊嘅糖水舖咁腍!而佢送嘅嗰杯飲品係蜂蜜綠茶,個味同泰國嗰邊飲嘅好似,因為甜味係偏重。整體嚟講我覺得成餐 飯同泰國食到嘅泰國菜嘅味好相似,感覺好正宗!呢間性價比幾高嘅餐廳距離我返工嘅地方唔算遠,下次會再同同事嚟!