2023-12-21 1886 浏览
🍂秋風起除左岩食臘味之外,蛇羹都係一個好選擇,今次埋埋屋企人一齊去試下棽粵推出既品秋 • 秋節菜色🤭尼到環境都唔錯,仲可以望住個夜景食飯🔸太史菊花五蛇羹🥣蛇羡比平時食到既有少少唔同,平時食到既偏結少少,尼款有少少似湯,而且非常足料,有蛇肉、花膠、木耳同瑤柱等等,所以味道好鮮甜,另外加左薑絲🫚同陳皮,癖走左腥味,陳皮味好香,同蛇羹既味道都好夾,可以跟返個人喜好落脆片、菊花🌼或者檸檬葉🌿🔸古法羊腩煲🐐羊腩連皮炆到好腍好入味,最緊要唔會羶同好咸,配料都好豐富,有枝竹、馬碲、冬菇同筍,全部配料索哂湯汁既精華😍食哂羊肉店員會幫手放用羊腩煲個湯汁烚生菜🥬🔸紅燒山瑞煲山瑞原來係水魚,今次都係第一次食🫣紅燒汁好濃味,配埋水魚味道好夾,水魚煮到好腍,外皮好滑好黏,感覺充滿骨膠原😆配料有冬菇,索哂汁好正🔸 秋節生炒臘味糯米飯上枱已經聞到好香臘味既味🤤臘味既份量都好多,有臘腸、潤腸、臘肉,冬菇,全部切到一細粒,食落口感好豐富,個飯炒得好乾身,一啲都唔覺得油膩🔸煎堆📸擺盤好靚,用黎打卡岩哂,炸到好薄好脆

🔸太史菊花五蛇羹

🔸古法羊腩煲

🔸紅燒山瑞煲

🔸 秋節生炒臘味糯米飯

🔸煎堆
📸擺盤好靚,用黎打卡岩哂,炸到好薄好脆