2019-10-03 69 浏览
今時今日要搵間有靚景又好食嘅餐廳真係唔容易嘅事丫今日壽星極鍾意食Parma Ham, 無意中比我發現咗UPTOP有一個熱情西班牙嘅主題正正就係食佢鍾意嘅Parma Ham! 就訂咗枱帶佢嚟呢度食啦!套餐有前菜、湯、蟹餅、主菜到甜品都係$398 勁抵食!先講講個前菜 係21個月嘅西班牙黑毛豬風乾火腿,用咗甜甜嘅蜜桃同埋番石榴作伴碟,從來都冇諗過原來蜜桃同埋Parma Ham咁夾㗎! 而湯就有兩款選擇,我同朋友都揀咗煙蕃茄忌廉湯配脆風乾火腿,因為被風乾火腿所吸引🤣果然冇令我地失望,脆卜卜~好特別丫!香煎蟹餅配熱情果蛋黃醬呢個係我食過嘅蟹餅之中最豐富蟹味,啖啖蟹肉,加上開胃嘅熱情果蛋黃醬,真係無得彈!烤伊比利亞豬架 烤肉眼扒配帕德龍椒(+$68)肉質鮮嫩配埋甘甜嘅帕德龍椒,正!西班牙炸油條配黑朱古力醬及黑朱古力蛋糕朱古力醬極香濃,必食之選!鮮莓窩夫配雜莓乳酪雪糕

套餐有前菜、湯、蟹餅、主菜到甜品都係$398 勁抵食!

香煎蟹餅配熱情果蛋黃醬
烤伊比利亞豬架
烤肉眼扒配帕德龍椒(+$68)
肉質鮮嫩配埋甘甜嘅帕德龍椒,正!
西班牙炸油條配黑朱古力醬及黑朱古力蛋糕
朱古力醬極香濃,必食之選!
鮮莓窩夫配雜莓乳酪雪糕