2020-09-30
海之戀商場出名多野食,今日就book左品川日本料理食放題黎到既時間係12點,剛剛開始午市放題。店既地方十分寬敞,d位好好坐,而且仲睇到海景,比起一般放題,呢個環境真係無得輸!而家好多放題店都係用QR code落單,真係方便又環保。好肚餓,放題既選擇種類算幾多,可以大飽口腹了飲品區同埋甜品區都有好多選擇,甜品區仲有生果食,隔離仲有d前菜熟食可以自己夾首先上場既係刺身,我第一件一定係試三文魚先。三文魚食落好鮮味,而且肥美,一啖咬落去好滿足。其他刺身都好新鮮,岩晒鐘意食刺身既狂迷。牛油炒帶子,真係食一舊已經心心眼,帶子juicy得黎好重牛油味,呢個我再重覆點左幾次,實在太正了。牛柳粒都吾錯,入味之餘肉吾會死實平時去譚仔就食得土匪雞翼多,估吾到呢到都食到。雞翼整得好香,而且好多肉汁。比目魚亦係必食,魚肉滑溜,再加上沙律醬令個味道再提升呢個我覺得係今餐既亮點,芝士帆立貝一放上枱已經聞到好香,面層金黃色,芝士同沙律醬配合得十分好,帆立貝吸收晒醬料既味道,而且煮既時間剛好,吾會韌真係必食呢到既壽司都十分出色,壽司飯細舊而且吾鬆散,我最鐘意係芝士玉子壽司,甜甜既玉子配上半溶芝士,再加上少少火炙既味道,
呢到既壽司都十分出色,壽司飯細舊而且吾鬆散,我最鐘意係芝士玉子壽司,甜甜既玉子配上半溶芝士,再加上少少火炙既味道,食完會有幸福既感覺
平時食放題都會鐘意叫鍋粥食下,呢個櫻花蝦蠔仔粥好鮮味,而且足料,估吾到兩者既味道係咁夾
當然吾少得食我最愛既芝士年糕,脆卜卜既外層包住軟綿綿既芝士,食完真係會好滿足
最後當然吾少得以一個雪糕作為結尾,呢個哈蜜瓜味口感清新,可以一解飽濟既感覺
今餐食得十分滿足,食物都好有質素,而且價錢合理,仲有無敵靚景,好值得繼續幫襯