2018-06-10
荃灣真係好多好野食,是晚朋友book了枱在阿翁打邊爐,貪佢半任食,食材用靚料,加上環境濶落冷氣足,任食無限時,食足全晚都無問題呀~價錢星期一至四$298,星期五六日就要$328,九點後有八折,話貴又未係太貴,但平就一定稱唔上,視乎火鍋料如何,同個人喜好啦。是晚就預左好多野偈,有個無限進餐時間嘅餐廳好緊要,仲有野飲嘛。先加醬料,有辣醬,辣椒,蒜,蔥等,仲有wasabi,豉油有分火鍋豉油同刺身豉油,咁就梗係要哂佢啦。餐具乾淨,感覺不錯。飲品有茶,韓式飲品,罐裝啤酒等,都幾多元化。是日款式是蠔皇金錢花膠,大大塊花膠扣得入味,好味喎。按人頭份量嘅刺身,有 希靈魚,三文魚,北極貝,魷魚 ,好新鮮呢,三文勁肥美啊。火鍋湯底揀了芫荽皮蛋,好多芫荽勁香呀,正正正。主角海鮮盤到了,朋友就係為左佢而來的,佢勁鍾意食海鮮呀。有海蝦,青口,蚌,蜆,白鱔片, 脆鯇片,同龍蝦。極鮮甜,肉爽,貝類無砂,正呀~至尊水餃王,爆大隻,入面好多蝦,好鮮甜好爽口呀。阿翁極級牛頸脊,2人是細份量,但其實都唔細㗎,牛肉濃牛味,有口感,非常好味!細細片一口一片,滾得耐都唔會韌,入口嫩滑。跟住就係自己點嘅任食料,墨魚滑彈牙,墨魚粒不
好多野食好好味,食下食下唔覺唔覺又過左三個鐘,朋友聚會的好選擇!!