餐厅: 泰金鍋
资讯:

2022-10-06 85 浏览
今晚同朋友黎左旺角「泰金鍋」食個泰式火鍋,佢話呢間野有超過90款食材及飲品可任飲任食。今次決定要食到肥仔! 環境好餐廳提供的醬汁同配料種類繁多,應有盡有。大家都係無懸念即叫泰金冬陰功鍋🌶️,湯頭顏色鮮艷。個湯頭酸辣度平衡,迎合香港客人口味,所以辣度不會太高。如果冬天食,肯定仲超級正😍溫暖我心。另一個煲係檸檬香茅鍋,睇個名都知道味道好特別!😽我地飲頭啖湯,味道上係清香甘甜的,食出有多種新鮮蔬菜及雞骨以文火熬煮,非常開胃。最好食嘅有特級牛胸腹同澳洲羊肩肉,兩款都肉味好濃😻,油花分布均勻,食落係鬆軟嘅感覺,分量仲要十足。真心推介👍嘅仲有泰式炸辣魚餅,魚肉中混合著辣椒,增加口感層次。除左主食外,餐廳泰式甜品都多籮籮,好想食曬全部啊‼️🤩值得一提呢度嘅職員服務態度好好,佢地都好健談。見我哋食得咁開心仲極力推薦我哋下次黎試下食午市😎 Well~ 我哋已經約好咗下次再去食lunch,食完再同大家報告😋