2017-10-29 1275 浏览
海港城靚景既餐廳多數都係價錢貴,但都有平民少少既選擇,例如地下既pizza express或者芽莊。不過要睇下個時有無般泊左係度喎,如果有船泊,咁就淨係見到隻船咩都見唔到🙃呢間塚田農場就唔會啦180度海境餐廳,有室內室外既位置,而家咁既天氣坐室外都幾舒服嫁,吹住海風😌。美人鍋餐廳主打骨膠原雞湯火鍋,膠人食膠🤡食完會更膠。一上枱個樣就好似一舊巨型濃湯寶咁樣,望住啫喱慢慢溶都幾治癒🙂當滾起左之後,職員就會幫你放火鍋料落去,執返同餐牌個樣出黎👍🏼第一啖覺得好濃雞湯味,但食食下又覺得好普通,雞肉唔算好滑同好有雞味,菜菜附住好啲湯汁,食食好癡咀😬要成日用力打開個嘴唇or飲水溶開個嘴。三文魚牛油果chopped salad 個沙律哥哥係你面前係咁切係咁切啲菜,佢係好有次序咁慢慢每樣菜分開切,最後先炒埋一碟🥗啲菜都好新,好爽口,食梗膠膠火鍋既時候算可以清下個咀啦。三文魚同牛油果既分量比想像中多,都算有驚喜👍🏼。南蠻炸雞餐廳一入門口就見到開放式廚房,有個師傅炸梗野食,覺得呢度啲炸野都應該唔會衰得去邊呀🤔點知就出事啦🤦🏼‍♀️千其千其千其唔好叫炸雞☹️可能炸其實係ok,但炸雞就真係唔得。唔熱既喂,唔係即炸嫁

美人鍋
美人鍋

南蠻炸雞
南蠻炸雞

餐廳一入門口就見到開放式廚房,有個師傅炸梗野食,覺得呢度啲炸野都應該唔會衰得去邊呀🤔點知就出事啦🤦🏼‍♀️千其千其千其唔好叫炸雞☹️可能炸其實係ok,但炸雞就真係唔得。唔熱既喂,唔係即炸嫁咩😑成口都係油,好伏👎🏼