2016-07-19 291 浏览
利東街大翻新後,多左好多新餐廳,一直都想去睇睇,今晚終於去到,成條街好似日本既Outlet咁,勁靚,令人心情大好。呢晚我揀左街角一間唔起眼既餐廳La Bo La食飯,睇下有無驚喜先。Good Morning Vietnam ($38),好簡單既一小碟,有檸檬葉、咖啡豆、鹹魚仔、杏仁、腰果,鹹鹹香香既味道,再加上檸檬葉既香氣,用黎送啤酒確係唔錯!Vietnamese Sausage ($48),其實即是扎肉,加左生菜響底,俾你包住食,多左一重爽脆口感,唔錯。Signature La Bo La Boneless Chicken Wings ($88),呢個值得推介,面層炸得香脆,入面雞肉仍然保持嫰滑,已經拆骨,食起上黎啖啖肉,點埋BBQ醬食perfect!Soft Shell Crab Rice Paper Rolls ($108),除左香脆軟殼蟹,仲有我最like既牛油果,以及紅蘿蔔絲、生菜同粉絲,爽口美味。Vietnamese Banh Mi ($68),呢個我又好鍾意,個法包焗到脆卜卜,餡料面層係酸甜蘿蔔絲同扎肉,下面有蔬菜同鵝肝醬,多重口感,味道濃郁,非常好味!

2016-07-11