2021-12-31
已bookmark咗一段時間,放假同好姊妹來打過靚卡📸位於中環逸蘭桂坊精品酒店2樓角落咖啡廳,入到餐廳環境已經感到好舒服,真係靚到不得了😍我地當然唔放過每一個打卡位啦👭好多靚cafe食物都一般,但哩間corner cafe食物方面都唔錯🍽🤗自家製番茄醬海鮮意粉個自家製番茄醬濃味得來又唔太酸,意粉軟硬度適中,配料有蝦,魷魚,蜆肉等。。牛油果沙沙帶子好大份量牛油果,沙律菜新鮮爽脆,帶子都大粒肉厚。Keto Coffee (hot)哩杯以樹木造型既生酮咖啡飲第一啖好濃咖啡味,之後味道有甘甘地😋味道好特別☕Rose Herbal Fruit Tea (hot)好靚宮廷茶壺,仲有蠟燭座暖住,玫瑰花茶味道清甜,好大壺仲可添加熱水添。另外corner cafe甜品都好出色擺盤好靚😍奶茶蛋糕,我覺得茶味幾濃喎,蛋糕好鬆軟。法式蒙布朗粟子蛋糕成個蛋糕滿滿粟子蓉,好香粟子香味。哩度仲有生酮蛋糕同食物,下次會來試吓😋
自家製番茄醬海鮮意粉
牛油果沙沙帶子
好大份量牛油果,沙律菜新鮮爽脆,帶子都大粒肉厚。
Keto Coffee (hot)
Rose Herbal Fruit Tea (hot)
法式蒙布朗粟子蛋糕
成個蛋糕滿滿粟子蓉,好香粟子香味。
哩度仲有生酮蛋糕同食物,下次會來試吓😋