2015-11-10
茶木進駐杏花村呢個消息傳開後,各位街坊都高興又多咗個選擇,不過係負評如潮嘅情況下,大家都覺得試下好啦,唔好咁大希望。入得杏花新城,d裝修咁係有返咁上下,光顧開嘅都已經唔會再去研究個裝修咁多,直入主題...冬菇水餃面,味精超濃啊!大大粒冬菇,好入味,個水餃餡係全素嘅,更有木耳絲增加口感,整個面唯一嘅賣點其實係個台灣闊條面,除此之外,都冇乜特別,可以算係不過不失。呢個薯圈炸蝦算係全餐桌最好味嘅啦,炸得剛剛香口,配埋沙律醬,可以話係唔怕中招嘅菜式,點解咁講?皆因個照燒醬大雞排確實令人大跌眼鏡!一見到佢,我地嘅反應真係話"哇,真係好大塊啊!"但亦係我地拿期把刀去切嘅果一刻,我地承認,係我地太年輕,世面見得太少,原來,大,只不過係佢嘅表面,佢嘅內籠,係可以咁咁咁咁樣薄!冇錯!塊大雞扒應該係被醃製之前被好好刀工嘅師傅服侍過,薄如刀片,外衣(即係個層炸粉)實厚,難怪這個冬天不冷了!完全負分!!!對唔住,靚仔,我諗我地唔會再係呢到見!
冬菇水餃面,味精超濃啊!
大大粒冬菇,好入味,
個水餃餡係全素嘅,更有木耳絲增加口感,
皆因個照燒醬大雞排確實令人大跌眼鏡!
係可以咁咁咁咁樣薄!
完全負分!!!
對唔住,靚仔,我諗我地唔會再係呢到見!