2013-08-18 3879 浏览
果日同朋友行完旺角,庆祝生日去放题,简左青叶,之前已经前几日已经订左位,点知上到去个经理话要等一阵要等下一轮,点知一等就等左三十几分钟。原本卜左七点钟,点知成七点半先入得,我地有成9个人,果日出面又落雨,废是周围行,搞到要坐出面排凳到呆等 之后入到去,真系爆晒棚,感觉好逼,嘈就一定嫁啦。等左咁耐,所以我地一坐低就即剔纸叫野食,食物种类都同其他地方既放题差唔多,食物质素普普通通,刺身唔太新鲜,嗌左既野好耐先有,亦有漏单既情况  依间餐厅炸物类好多,我地都叫左唔少,好似炸鸡软骨、炸豪饼、炸天妇罗等等,全部炸物都一律有劲厚的炸粉,唔太健康,食落去只系会食到少少料,仲会搞到好快就无哂胃口刺身选择方面,一般平时食开既都会有,但就唔多新鲜,三文鱼果d就完全无光泽,无咩鲜味不过咁既价钱,又唔可以要求太高既...当中最为特别的系北海道牛奶火锅,一叫左无耐,就有职员即系俾个细炉仔我地,转头俾埋有好多材料既锅我地。一望成个锅入面都奶白色,仲有一阵香味散出黎用筷子捞一捞,发现牛肉得几片,但系萝卜、菜果类就占哂成个锅..(都好既,可以食番d菜类,健康d),但系因为个汤底系奶既关系,所以我觉得如果唔系好多人

不过咁既价钱,又唔可以要求太高既...

用筷子捞一捞,发现牛肉得几片,但系萝卜、菜果类就占哂成个锅..(都好既,可以食番d菜类,健康d),但系因为个汤底系奶既关系,所以我觉得如果唔系好多人share、大胃王的话,就唔好叫太多份量,因为食哂依煲野我谂其它野唔洗食!!

饮品方面,都有几多选择,除左汽水,仲有几种特饮,味道都唔错!

我地每次虽然叫既份量好多,但黎到就会变到得果几粒、几片...
 对依间野好失望。 最嬲既既系我地叫左几客八爪鱼刺身,佢黎得果一粒都算,我一食落去,即刻好似有d野系喉咙吉住,劲辛苦,用水都冲唔走,痛左我成晚!

埋单果时,我地AA制,除番开个价钱发现同门口块板既价钱唔同,所以就问个经理系点计,佢话我地有朋友生日所以已经免左一个人钱但我地食个时段系要再每人加30蚊,再另外加一。所以已经唔系每人$16x既价,我地每人最后要俾$21x !果下真系觉得好揾笨,绝对无下次!
2013-07-12
等候时间
30 分钟 (堂食)
庆祝纪念
生日