2020-10-12 805 浏览
天气开始转凉最岩就去打边炉🤤今次去到深水埗既火锅煮场,听个名就觉得霸气,叫左个杏汁猪肺汤底,清清地唔会好热气.打边炉之前叫左份香煎墨鱼饼,好快就送到,墨鱼饼煎至金黄,食落几弹牙😋都几抵食手打虾丸听人讲呢到出名丸类,所以点都叫一份黎试试,虾丸真材实料,入面有鲜虾肉,唔会切到好碎,所以食落仲可以保持到口感🙈海虾云吞睇都觉得非常多馅料,好似就黎爆开咁🤣只只都胀卜卜,皮唔会好厚,调味适中,不错牛舌芯见到呢碟牛舌芯,心情不自觉都开心起来🥰烧就烧得多,打边炉食真系第一次,牛舌芯净系攞牛舌中心部分,入口爽滑,唔会太难咀嚼,不过份量有点多,食唔哂🙈海虾我同朋友都好钟意食虾🦐所以叫左好多虾既食物,海虾平均都几大只多肉,肉质爽弹

手打虾丸

海虾云吞