2023-06-15 14 浏览
今晚去左旺角試一間特色火鍋店,成間火鍋店都係以露營為主題,有6成既坐位係露營枱同凳,餐廳既裝修是以露營民族風為主調,環境令人好chill。而且店員好親切友善,以客人舒適自在為首要,安排好坐位後同時會介紹餐廳推出既優惠。我地聽完佢介紹都揀左今次既圍爐餐,食物分量好足,有齊不同種類。湯底正正就係主打:花膠雞(半隻)湯底,材料好足,花膠起碼有6-8件。店員上好湯底就同我地講先慢火煲一煲,一煲起就熄火,店員就會立即幫我地撈起分雞,我地就可以食下花膠飲下濃湯,湯底勁甜、濃郁,重有少少膠質,滿滿既膠原蛋白。試埋隻雞重驚喜,因為好嫩滑,有雞味👍🏻另一賣點一定係安格斯牛小排,雪花紋均勻分佈,但唔係好肥,牛味出眾,入味軟腍。中山脆肉鯇魚片,厚身爽脆,完全無土腥味。韭菜餃好食,皮同餡料均勻,好香韭菜味~黑白無常都係墨魚丸,試左白色,夠彈牙,有少少墨魚肉。重有炸枝竹、蓮藕片、秀珍菇、油麥菜、水晶粉,都係打邊爐既大路野食,以新鮮為先,質素有保證。另外我地再散叫芝心牛丸、即炸響鈴、粟米、手打烏冬。芝心牛丸好好食,煮都芝士溶晒,一咬入去又有牛肉味,又有芝士槳,不過一定要小心食。而響鈴都係必食之選😋即食又得,浸一浸

中山脆肉鯇魚片,厚身爽脆,完全無土腥味。

韭菜餃好食,皮同餡料均勻,好香韭菜味~

黑白無常都係墨魚丸,試左白色,夠彈牙,有少少墨魚肉。

另外我地再散叫芝心牛丸、即炸響鈴、粟米、手打烏冬。芝心牛丸好好食,煮都芝士溶晒,一咬入去又有牛肉味,又有芝士槳,不過一定要小心食。而響鈴都係必食之選😋即食又得,浸一浸湯食又得。

最後記得like埋餐廳既社交平台,會有多一分炸饅頭,熱辣辣,外脆內軟,好食。