最近好咗一間觀塘人氣餐廳 呢間餐廳最出名一定係佢哋嘅帳幕打卡位,不過我哋去個日有雨,所以冇去到🥹 佢大多數嘅位置都係戶外,上面有瓦遮頭,仲有靚靚星星燈🌟 另外,佢係寵物友善餐廳,我哋見到有主人帶埋柴柴嚟🐶 巴瑪火腿火箭菜薄餅 $103呢個薄餅唔錯,佢既餅底好薄,好似食緊薯片咁,好脆😋餐廳係呢個pizza上面加咗啲黑松露蜜糖醬,甜甜地。加埋巴瑪火腿,味道又甜又鹹幾好味🤤迷你巨型豬扒包 $178又迷你又巨型,到底係大定細?😂 原來係迷你嘅漢堡包x巨型豬扒,好大份嘅豬扒包同好多薯條,正常一個女仔應該食唔晒!豬扒絕對大過一隻手掌,雖然佢好厚身㗎,但好容易切開,咬落軟熟,仲幾juicy😋 至於豬扒包仲有其他配料,生菜同厚厚嘅蕃茄… 夠晒fresh~ 除咗豬扒包,旁邊仲有啲新鮮炸好嘅粗薯條🍟香葉煙肉黃金蠔 $98呢個黃金蠔熱辣辣,炸得好香脆,又有層次感🦪 炸皮入面首先係香葉,卷住煙肉,再卷住蠔,手工加分💁🏻‍♀️ overall 都得意,點埋薄荷醬就fresh啲😆阿婆的秘密 $48阿婆-APPLE🍎 個名咁搞笑,杯嘢飲好唔好味呢🤔 呢杯飲品主要係蘋果加紅茶配搭,整體唔會好甜 另外,佢作為一杯smoo

巴瑪火腿火箭菜薄餅 $103

迷你巨型豬扒包 $178

香葉煙肉黃金蠔 $98

阿婆的秘密 $48
阿婆-APPLE🍎 個名咁搞笑,杯嘢飲好唔好味呢🤔 呢杯飲品主要係蘋果加紅茶配搭,整體唔會好甜 另外,佢作為一杯smoothie,入面係滿滿嘅蘋果沙冰,可以咬到蘋果纖維,夏天飲消暑又清新💕

藍藍天空高掛我的夢 $48
呢杯飲品係菠蘿mix椰汁既沙冰🥥味道幾特別,有少少酸幾開胃但又幾match。飲品顏色係淺藍色既,望落去都幾靚,而且仲係店員推介🤤

*戶外都有冷風機/風扇提供,唔算太熱 (按當日天氣)