2015-04-18 458 浏览
行嚟行去,到十點都未吃飯。經過見到有星座雪糕,記得雜誌介紹過,幾趣,入去試下先。入去明明冇人買,我一入去後面突然湧咗十幾人排隊,好彩﹏ 或者係我旺場,經常發生😝揀星座就無謂,當然揀啲坊間少見口味,要咗金牛座嘅港式菠蘿包粒芝士碎。可能習以為常,店員放乾冰前問我準備好拍片/影相未。一放乾冰二氣化炭即刻氣化,視覺效果澎湃,實際應該係令到個雪糕keep住凍啲嘅。食落牛乳味算重,雪糕軟身,啲芝士粒有啲硬鹹鹹地,塊菠蘿包就味道似但曲奇質地不過唔係鬆化嗰種,整體味道唔多夾顯平凡。個杯有一半放乾冰,實際只有半杯加埋頂嗰啲,好細杯,食完幫唔到我填肚,$38偏貴,試過就算。講好味道,city'super Sweets House Cha Cha高多一班+。

2015-04-17