係度同大家講聲唔好意思先,Mean Jenny自己影完都唔太滿意呢輯相,諗左陣死因同大家開心share下,避開地雷影靚相🥺話說呢間新開業1個月主打日式懷舊風;在疫情底下可謂食正條水,當去左次日本旅行😛但店面面積不大,加上重點打卡位主要係入口的bar枱位...簡單講你需要:☀️天時:冇陽光的時段加上室內暖tone燈光,絕對會影到好暗🙂唔識返少少後製app都幾難喺度影到靚相🌍地利:望左個時間再睇餐牌。Jenny係4點到,但幾乎up得出signature 的主菜、drinks———都已經賣晒🥺 同埋入去的枱冇橙紅花花草草做景,影落去真係差好遠👨‍👧‍👧人和:要早去早去早去!一晏多人,portrait 近影景會單調、一攞全景無可避免好似Jenny張相要cut人頭🥺🌸四品料理:揀4款小菜,一半menu上的已經賣晒。揀左溏心蛋/薯蓉/雞/薯仔沙律...係我知冇乜新意,盡力了😂份量係夠飽既🌸富士山飯糰:搶到個飯糰都叫左有黎過😂佢真身原來係明太子餡...我都係食到底有一小撮先知🤣至於食落去個味係ok、個樣係真心靚仔IGable🌸飲品:又係Matcha latte!唔係我特別中意飲,你地見到張相的背後,我

🌸飲品:又係Matcha latte!唔係我特別中意飲,你地見到張相的背後,我已經同「婆婆杯茶」、「富士山特飲」....擦身而過左。
🌸甜品:有「昭和焦糖布丁」係咪😌?我都係食唔到🤥

小總結:book定位!早啲去!拿出你的誠意來!🥰

-自製懶人包Q&A -
𝙋𝙝𝙤𝙩𝙤 𝙎𝙥𝙤𝙩? 私心推book定近門口矮枱同一入門口的小bar枱!
𝙏𝙞𝙢𝙚? 有陽光朝早或中午時分/ 落雨免問
四品料理