2020-04-05
假日諗住拉埋老公同阿囡一齊入西貢行下😎☀️點知lunch hour想搵間坐得舒服啲既餐廳都難😵啲枱櫈迫到呢..行到入內街突然見到架電單車泊咗喺街🏍😲望真的原來係一間新開既美式漢堡包店~店入面仲有另一架電單車😆見佢既裝修都幾型格而且畀佢既長薯條吸引就入去試吓啦😋😋😋我就一向鍾情大啡菇漢堡😁見佢仲有加蛋就梗係要會一會佢,老公就想叫多款菠蘿雞漢堡大家share食,唔少得就梗係店主推介既長薯條加手搖檸茶& Iced Coffee🤩😋食物既份量比我想像中大😵😂本來想叫多個水牛城雞翼點知咁啱賣晒咁先未至於眼寬肚窄~講返漢堡先🍔8ozs牛肉夠juicy, 啖啖肉加厚肉多汁既大啡菇🤩蛋既size唔大,可能係鵪鶉蛋,三樣加埋真係令人齒頰留香😋😋😋而老公叫嗰份菠蘿雞漢堡都有驚喜😲烤菠蘿好鮮甜🍍雞肉唔係雞扒,係類似大塊既麥x雞(好食過麥x雞N倍)加咗好香既香草,香脆既口感配埋好夾既蜜糖芥末醬😲味道好有層次,真係要畀個👍🏻佢!而長薯條真係好長🍟唔係炸到乾晒嗰種,脆得嚟仲保留返薯仔既質感,再配蜜糖芥末醬😲👍🏻雖然食完個burger已經好飽,但係我地兩個都係清晒兜薯條😆🧒🏻阿囡就太細未食得,喺隔離得個睇字👀~飲品🍹
飲品🍹都要講一講~大大杯,茶有茶味,唔知係咪手搖既關係,同平時飲開既檸茶唔同,多咗份香味~
香港好似呢啲咁有heart既小店真係買少見少,有機會入西貢一定會再幫襯😋