2020-08-18
雷聲大雨點小的海鮮蒸氣火鍋。入座時,職員介紹餐廳老闆本身做海鮮批發,所以海鮮必定高質。點了每位$399套餐,澳洲青龍 越南虎蝦都鮮甜,亦好驚喜其中一隻黄奄蟹係重皮蟹。加點一份安格斯肥牛(大) $228 中規中矩。然而,每人半隻的瀨尿蝦係事先蒸熟,店員指可以凍食或翻蒸,呢點應該同蒸氣火鍋有點背道而馳吧?!元貝 蟶子 同韓國蠔亦相當薄身。即使蒸左咁多海鮮,粥都唔鮮甜,職員仲要預先倒左一碗瀨尿蝦湯落鍋。收費亦有點tricky,落單時 店員推薦我地加$98升級一隻膏蟹,埋單先發現原來$98係指半隻,所以upgrade一隻膏蟹最後多收$198,值唔值就見人見智吧🤨 另外,要留意嘅係除左加一服務費外,每位粥底及醬油費多收每位$12,而星期五六日 公眾假期及前夕,每位多收$28。若果訂枱/落單時 事先同客人溝通會較好。總括而言,海鮮質素唔係差,但性價比低,而且好多額外收費都太進取。呢個價錢,有更好的選擇!